Te, mint az introvertált érző típusok általában melegszívű és lelkes vagy, de ezt csak a hozzád közelállók ismerik fel. Leginkább érzelmeidre hagyatkozol, és ez azzal jár, hogy döntéseidet szubjektív értékrended alapján hozod meg. Introvertáltságodból fakadóan ezek az értékválasztások nem mások ítéleteitől függnek. Tudod, hogy mi a legfontosabb számodra, s azt mindenáron meg is véded. Elkötelezett vagy, és ideálok/eszmék irányítják életedet. Ritkán árulod el legmélyebb érzéseidet, érzékenységedet és szenvedélyes meggyőződésedet csendes visszahúzódással palástolod.

Életvezetésedet leginkább az érzékelés vagy az intuíció határozza meg. Ennek következtében nyitott, rugalmas és alkalmazkodóképes vagy mindaddig, amíg nem érzed veszélyben valamelyik, általad különösen értékesnek tartott dolgot. Ezen a ponton túl nem vagy hajlandó alkalmazkodni. Nem szeretsz fölérendelt pozícióban lenni. Azok az emberek lesznek a legjobb barátaid, akik megértik a téged mozgató célokat és értékeket.

Hozzá akarsz járulni az általad fontosnak tartott dolgokhoz – például, hogy az emberek jobban megértsék egymást, boldogabbak, egészségesebbek legyenek –, vagy valamilyen nagyszabású terv, illetve vállalkozás megvalósításához. Ha valamilyen tevékenységben érzelmileg érintett vagy, akkor maximalista leszel, s általában akkor érzed a legboldogabbnak magad, ha önállóan dolgozhatsz egy olyan feladaton, amely összhangban van egyéni értékeiddel.

Önmagaddal szigorú, teljesítő típus vagy. Esetenként túlzásba viszed az igényességet, ennek következtében ideáljaid és a külvilág közötti ellentétet benned lévő hibaként éled meg. Folyamatosan szükséged van valamilyen megoldandó problémára, feladatra, hogy annak megoldásán fáradozhass. Az önmegvalósítás magas szintjét érheted el, ha olyan tevékenységet végezhetsz, amiben valamilyen fölérendelt cél elérését látod, és észlelési képességeid fejlődése lehetővé teszi, hogy reálisan felmérd a nehézségeket és a megoldási lehetőségeket.

Ha nem találsz módot arra, hogy energiáidat valamilyen eszme szolgálatába állítsd, akkor előfordulhat, hogy kudarcként éled meg a helyzetet.. Realitás érzékünk megtartása pedig állandó figyyelemet igényel tőlünk.

Az a típus vagy, aki meglátja a lehetőségeket. Inkább átfogó terveket, projekteket szeretsz készíteni, mintsem a téged nem igazán érdeklő részletekkel foglalkozni. Könnyedén átlátod és felismered az összefüggéseket. Szereted, ha hosszú távra előre megtervezheted dolgaid alakulását. Érdeklődéssel fordulsz újszerű megközelítések felé, szeretsz olvasni, szívesen tanulsz nyelveket. Általában jó kifejezőképességgel rendelkezel. Találékony és meggyőző vagy mindabban, ami közel áll hozzád. Érdekel, hogy mi rejlik az emberekben.

Csendesebb, visszahúzódóbb típus vagy. Megteszed, amire kérnek, de spórolsz az energiáddal. Inkább megfigyelője, mintsem résztvevője vagy az eseményeknek.
Életstílusod biztonságot és a világ kiszámíthatóságát nyújtja számodra, ami nagyon fontos, ahogy fontos az is, hogy időnként új, addig ismeretlen dolgokkal találkozz, néha tedd magad próbára.

Közösségi ember vagy. Szeretnek a közeledben lenni, mert barátságos és odaforduló vagy. Képes vagy meleg, megértő légkört kialakítani, amelyben könnyen megnyílnak az emberek. Keresed a kapcsolatokat és jól ápolod azokat.

Főként rövid távú céljaid megvalósításában vagy sikeres. Hosszú távú terveid kivitelezése közben gyakran akadályokba ütközöl. Könnyen meggyőzhető emberként ismernek, aki szilárd elképzelések helyett inkább az árral úszik.
Higgy jobban önmagadban, többre vagy képes, mint hinnéd, de több kitartásra és eltökéltségre van szükséged céljaid eléréséhez. Foglalkozz kevesebb dologgal, de fejezz be többet! (Döntéseid előtt mérlegelj, gondold végig az adott cél érdekében tett befektetéseket és a várható előnyöket!)

Átlagos kapcsolatteremtő képességeid vannak. Jól érzed magad társaságban, és ha szükséges meg tudod győzni környezeted az igazadról.

Nem vagy igazán elégedett önmagaddal. Kishitűséged miatt néha olyan dolgoktól is távol tartod magad, amelyeket képességeid alapján könnyedén teljesíthetnél. Néha félsz az ismeretlen helyzetektől, nehezedre esik új dolgokba belevágni.
Vágj bele valami apró, új dologba, amely színesebbé teheti életed és sikerélményeket is adhat, amik növelik önbizalmadat!
Figyelj jobban a környezetedből érkező pozitív visszajelzésekre, dicséretekre, mert lehetséges, hogy olyan szigorú vagy önmagaddal szemben, hogy nem hallod meg azokat!

Magasszintű érettséggel, megfontoltsággal és tudatossággal éled az életedet. Körültekintő vagy és törekedsz a biztonságra, kiszámíthatóságra.

Reálisan látod a világot, észreveszed a jó mellett a rosszat is, de mégis képes vagy bizalommal fordulni a jövő felé. E hozzáállásod alkalmassá tesz arra, hogy a helyzeteket reálisan felmérve jól tudj alkalmazkodni, harmóniában a világgal.

Igazán türelmes ember vagy, csak nagyon ritkán veszted el a fejed. Fegyelmezettségedből adódóan képes vagy tartósan várni, hagyni mindent a maga idejében megtörténni.

Szerző: Roane  2009.07.07. 07:39 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tovisek.blog.hu/api/trackback/id/tr341225747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása